Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.záchrana

 

Srpen 1968.

Nenašel jsem na internetu lepší čtení. Snad se tímto odkazem zavděčím alespoň mT (Tomovi) či Tenisákovi, kteří se o Český rozhlas zajímají..
-------------------------------------------------------
 
Přišli hlavním vchodem a začali akci tím, že uřízli telefony v přízemí. V přízemí je asi sedm přístrojů a v celém Rozhlase jich může být tisíc, snad dva. Pak se prý ptali po místě, odkud je Rozhlas řízen. Jan Petránek přísahá, že viděl, jak je někdo odvedl do kantýny do kamrlíku, kde kantýnská prodává lístky na obědy: Je to napravo od vchodu do jídelny, zasklená kukaň, je v ní stoleček s lampou, telefonem a mikrofonem. V naší kantýně je totiž hygienické zařízení: aby lidé na kantýnskou nekýchali, je schovaná za sklem a promlouvá k nim ampliónem. Rusové vnikli dovnitř a útočným nožem - jak se eufemisticky říká bajonetu - uřízli šňůru od telefonu, mikrofonu a stolní lampy a kukaň zamkli s vědomím, že hnízdo kontrarevoluce je ochromeno.

Operativní pracoviště tedy bylo dobyto a obsazeno, ale - z budovy na Vinohradské se vysílalo. Během několika minut kdekdo v Rozhlase vědět, že se vysílá ze sedmičky, čili ze studia číslo sedm.

Každý, kdo někdy byl v Rozhlase, mi potvrdí, že je to po čertech nepřehledný barák. Jsou to snad dvě, ale možná že tři budovy splácané dohromady a je v něm spousta schodišť, chodeb a podlaží o různých úrovních. Jak říkám, v noci na dnešek (tedy 7. 9. 1968, pozn. aut.), jsme se do baráku vrátili a mohu co očitý svědek potvrdit, že jsou v Rozhlase kouty, které Rusové nikdy nenašli. A sedmička je studio, které najde jen ten, kdo zná Rozhlas jako své boty. Je hned vedle tak zvané galérie, což je odborný výraz pro rozhlasovou ústřednu, kde se sbíhají rozhlasové linky z celé republiky, kde je spojení s cizinou a s vysílači a kde je vlastní centrum celého vysílání. Bez galérie nelze z Prahy vysílat. Jsou tu propojena jednotlivá studia s vysílači, a kdo má v rukou galérii, má v rukou rozhlas.

To ovšem Rusové nevěděli, což je kupodivu, protože i v moskevském Rozhlase, stejně jako v jakémkoli jiném Rozhlase na světě, taková ústředna je.

Nemohu dopodrobna vypsat, kudy se jde na galérii a do sedmičky. Zabralo by to půl knihy. Může se tam jít v zásadě dvěma cestami: jednak kolem studia, odkud vysílá mikrofórum, a přes studio, odkud se vysílají rozhlasové hry; jednak přes rozhlasový vestibul. My jsme chodili tou první cestou, protože ve vestibulu leželi ranění a mrtví a hned vedle nich tábořili Rusové s kulomety u nohy. A ze sedmičky vysílal Svobodný legální vysílač Praha až do rána 22. srpna.

Zní to neuvěřitelně, ale je to pravda. Rozhlas vysílal z obsazené budovy téměř čtyřiadvacet hodin. Museli jsme balamutit Rusy, ale bohužel i posluchače, báchorkami o soukromých bytech, kde jsme si zřídili stanoviště. Při každé vhodné příležitosti jsme vykládali o konspiraci, o tom, že se stěhujeme na jiné stanoviště - a to všechno proto, abychom odlákali pozornost Rusů od budovy na Vinohradské třídě. Našeho povídání se brzy chytila i moskevská Pravda a Chief Salamander skřehotal na vlnách okupantské vysílačky Vltava o kontrarevolucionářích, štěkajících odkudsi ze sklepů. O vysílačce Vltava se ještě zmíním. Dodnes většina publika netuší, že "tajná stanoviště" byla v prvních dnech okupace v studiích Československého rozhlasu na Vinohradech. 
------------------------------------------------------
 
Když přijeli Rusové, Leošku hned napadlo, že přijde chvíle, kdy nám seberou studia a nebudeme mít odkud vysílat. Naproti Leoščinu domu jsou kasárna. Leoška si oblékla šusťák, přeběhla ulici a řekla strážnému u brány:

"Máte tady nějakého velitele?"
"Jasný," řekl voják.
"Tak mi ho přiveďte!" poručila Leoška, a protože to byl den kromobyčejný, vojáček po deseti minutách přivedl obstarožního podplukovníka. Leoška se mu představila, řekla že je z Rozhlasu a povídá:
"Nemohl byste mi půjčit nějakou šikovnou vysílačku?"

Opakuji, že to byl kromobyčejný den. Podplukovník nejen že se nerozsypal smíchem a nejen že Leošku nevyrazil, ale otočil se na podpadku a po půl hodině měl Rozhlas k dispozici vysílačku býčí síly, nejmodernější konstrukce, velkou jako prádelní skříň. Kolegové, kteří později na té vysílačce pracovali, mi pak vyprávěli, že byla tak silná, že byla slyšet až v Americe, a rušila příjem televize a rozhlasu v širokém dalekém okolí a dokonce její vysílání bylo slyšet i v telefonu. Tak silná to byla vysílačka, kterou vyprosila Leoška. Vojáci prý tu vysílačku naložili na kamion a dovezli do Strašnic, do mrakodrapu firmy Tesla. Tam někde ta vysílačka je a je prý u ní Jezdinský. Což ovšem nebyla pravda.. 
------------------------------------------------

Tak především: prvního dne okupace se v Bartolomějské střílelo. Lidi ministra Pavla odpráskli patnáct stvůr, které ovládaly StB a které se zúčastnily spiknutí Biľaka a jeho hochů. Naši lidi se nemohli s těmi pány moc mazlit. Měli proti sobě třicet nepřátelských divizí a kromě toho i ten čistý spolek, který se jmenuje NKVD, neboli KGB, neboli Komisia gosudarstvennoj bezopasnosti, po česku Komise státní bezpečnosti. Patnáct stvůr zemřelo v botách jako někde v Tombstone nebo v románu Iana Flemminga. Odneslo to pět Pavlových náměstků, které polapili lidé od KGB, zabalili je do pytle a odnesli na neznámé místo. Výstřely v Bartolomějské byly jediné, které z naší strany padly. Trefily se dokonale do černého. Kdyby StB stála proti nám, nevysílali bychom ani půl dne a do Vysočan by se nedostal ani jediný delegát XIV. sjezdu. Dnes mnoho lidí říká, že situaci zachránil Svoboda, nebo partaj, nebo Rozhlas. Po mém soudu národ vděčí za svou záchranu neznámým pistolníkům, kteří jednadvacátého stříleli v místnostech StB a odvedli svou práci dobře. Od té doby StB kryla všechny akce odporu.
Zdroj úryvků: http://www.hyena.cz/dokumenty/okupace/okupace1.html
autor Ondřej Neff


 
10.09.2011 14:42 - nezařazeno - trvalý odkaz

Hranice systému.

Tak né, hranice jsou zatím v nedohlednu a nezmizelo nic. Tak jen v kategoriích ročníky pro rychlý přesun. Tady jsem začal v roce 2007, co bylo před tím, to je zde:


Není to jen obrázek, je to odkaz. Amerikáni monitorují celý internet, tenhle servr prý kvůli zachování kulturního dědictví. Ty dokonalejší systémy automaticky hlídají celý svět. Každý e-mail, ICQ, telefonní hovor, článek..

Tohle není dokonalý archiv, mnohé tam nenajdete, občas se ztrácejí fotky atd. Zrovna v tomto případě je to docela dobré. Fungují i odkazy, listování stránkami.

Několik těch blogů se mi ztratilo zcela, některé tam třeba jsou, ale neznám přesnou adresu. Dva jsem byl nucen smazat na příkaz zaměstnavatele. Nelíbilo se mu, co píšu. 
Třeba to, že mně a klukovi dluží výplatu za tři měsíce, tedy asi 60tisíc, k tomu též dalším dvěma zaměstnancům, pravděpodobně i v dalších čtyřech objektech po třech, čtyřech zaměstnancích.

Tak když jsem napsal, že jen nám dluží 60tisíc a sám letos již po druhé plachtí se svou jachtou po Jadranu, tak mi nařídil to smazat. Z počátku jsem neuměl ty stránky zazálohovat..

A co se mne týče. Je to lepší, vo hodně lepší. Už se nebudím že se dusím, ty antibiotika pomohly, ale bývalo to lepší, mám volat jak jsem na tom, třeba mi přidaj..

A kluk s tim zánětem, průjmem? Silná antibiotika zabrala, už trochu jí. Včera se mi ho konečně podařilo kvalitně nakrmit. V krámě jsem koupil rýžové nudle a kuřecí prsíčka. Z lednice jsem vyndal zmrzlý silný kuřecí vývar, spíš sulc, bez tuku, hodil do hrnce a když se to vařilo, vhodil jsem tam ty nudle. 

Kuřecí prsíčko jsem mu udělal na páře z trochy vody a bílého vína, trocha zeleniny, bylinek. Trochu zeleniny k tomu kuřeti nahoru na pařák, zeleninu přimíchat k těm nudlím, dost osolit kvůli chuti a doplnění draslíku, tuk žádnej. Sežral to všechno, když jsem mu nakecal jak je to dietní a nic mu není. A to ty rýžové nudle do sebe vcucly 1/4 litru toho silného vývaru.

A nezapomeňte:
..taky je to odkaz.
 

 
08.09.2011 14:47 - Novosti - trvalý odkaz

Jak na úřad, k lékaři a hranice systému.

Tak to mám od Rémarka, co se píše Remargues, z románu Tři kamarádi: Oto si oblékl svůj nejstarší oblek a vydal se na Finanční úřad požádat o snížení daní..

Přesně to nebude, ale v tomto smyslu. Obléknu si staré šaty, boty v posledním stádiu rozpadu. Při tom vše čisté, pokud možno nesmrdět, neodpuzovat. Prostě slušný pán, co pamatuje lepší časy.

Paní doktorka mne pošle do sousední lékárny, ta v OUNZu je moc drahá, pán doktor a praktická lékařka mi dají tašku léků z vlastních zásob. Tedy bez poplatků, doplatků, k tomu pokud to jen trochu jde zapomenou na poplatky u lékaře, občas i na 300Kč za prohlídku na zbrojní průkaz.

Kluk mne vysadil u polikliniky a odjel hledat parkování. Já přivolávám výtah, už to bliklo, už je můj. Půvabná za mnou stojící dáma tomu nevěří a vydává se po schodech. Nahoře jsme stejně, ve dveřích na kardiologii jí dávám přednost.

Jděte první když jste celou cestu po schodech utíkala. Jen nechápu co s vaší kondicí chcete na kardiologii, když jste rychlejší jak výtah. To prý se jen zdá..
Jo zdá. To sou ty lidi co zneužívaj tu bezplatnou lékařskou péči. Ještě vyšší regulační poplatky by to chtělo. 

Zapsáni se přesouváme na EKG. Další prosím. Jen jděte paní magistro. Leda že bych šel s váma, nasadit vám ty elektrody toho EKG. Paní magistra se směje, kluk mne okřikuje. Takovou hezkou mámu moh mít..

Hranice systému.
Tak nevím. Možná už jsem narazil na hranice toho sblog.cz . Archiv v HTML sloupku zobrazuje jen poslední dva roky, na starší články se dostat je časově náročná dřina. K tomu to občas zablbne a není funkční tačítko starší příspěvky. Budu to muset zkontrolovat, aby mi to nakonec ty nejstarší příspěvky neodmazávalo. Zatím jsem se dostal na září 2007.


 
08.09.2011 12:12 - Novosti - trvalý odkaz

Jen abych to nezakřik.

Trochu se na mne zlobila paní praktická doktorka. Sestřička, ta co nemůže vydejchat, že kluk tak dlouho marodí, co nás neměla napsané, že jsme objednaní, když ví, že jsme objednaní a už na řadě, tak schválně už převlečená, odcházející pozve do ordinace nějakou známou co právě přišla, tak ta pravila před doktorkou:
To je jasný pane Lebeda že nemůžete dejchat. Doneslo se mi, že už zase kouříte. 

K tomu doktorka: 
To z vás nemám radost. Co je to platný, když mi zalžete, že nekouříte a chodíte mi sem, že nemůžete dejchat. 

Já na to:
Sestřičce se nedoneslo, že jsem na dnes na desátou objednán k lékaři, ale kdejaká kravina se jí donese. Tak ať se jí zas odnese. Dva roky nekouřím..

Co se kluka týče. 
S rukou chodí na rehabilitaci, s tím průjmem co mi už přes měsíc nejí je to tak. Imódium. Konečně se kluk dozvěděl že když žere to Imódium, tak se neléčí. Tím se jen umrtví střevo, zastaví na čas peristaltika. To je dobrý, aby moh člověk dojít k lékaři a po cestě se neposlal.

Na průjem dostal antibiotika. Nepomohly, tak mu doktorka sáhla na břicho. Je bolestivé. Má nějaký žánět, právě se koná poslední pokus o léčbu silnými antibiotiky. Když to nepomůže, předá ho chirurgii.

No a moje maličkost. Srdcař je spokojen. EKG a tlak jsou v pořádku, draslík po úpravě dávkování léků rovněž, dýchací potíže mám jen díky mému plicnímu onemocnění. Plicní lékařka mi dala antibiotika, přes to, že kašlu téměř bezbarvě. Tři prášky, jeden denně, léčí to celý týden.

Ještě včera jsem nebyl schopen bez zadýchání přejít po bytě a v noci mne dušnost budila, čtvrtý den zdá se jsem v pořádku. Uvidím jak bude dál, výsledek mám na plicní zatelefonovat. Srdcař mne objednal za půl roku, nacpal tašku prášků z vlastních zásob zdarma. 

Lentilka. Zapnul jsem Skype, Lentile je online, tak vyzváním. Už se slyšíme, má návštěvu, tak se omlouvá.. Nejen návštěvu, ale oslavu narozenin větší dcerky. Dojal mne ten dort. Kamarádka zrovna moc kuchtění nerada. Trochu neumělý pokus, ale o to víc se cení. A to přání, oslovení: 
HODNĚ DALŠÍCH ŠŤASTNÝCH LET, HVĚZDIČKO!!
Jseš bezvadná máma. 

Přeju hodně štěstí. A dort, ten neumím. Mně se poved jen jednou, můj první pokus. Do obyčejnýho starýho smaltovanýho kastrolu jsem nalil piškotové těsto a bez potíží z něj vypadl po upečení korpus jak z fabriky. Od té doby se mi dort nepovedl. Kluk dostane pusu a flašku..


 
06.09.2011 14:25 - Novosti - trvalý odkaz

Nejdražší pivo v životě.

Nerad se opakuju, tak jen krátce. Kamarád Pepíno si koupil nové auto s výbavou za bezmála 400 000Kč. Druhý den s autem navštívil tetu na Mělníce. 

Tam od sousedů odjížděla návštěva. Že měl pán na návštěvě pivo, nechal řídit manželku. Paní zařadila zpátečku a jela asi 4 metry dozadu, až se zastavila o čumák Pepova auta. Rána jako z děla, paní pokračovala v jízdě, tedy odjezdu z místa nehody. 

Jelikož byli kluci venku u auta, k tomu teta (sama řidička náklaďáku, nyní bez práce), k tomu sousedi co se s návštěvou loučili, tak se klukům podařilo odjíždějící paní dohonit a zastavit. Dyť s tim nic nemáš.. Notak já ti nějakou korunu dám, no..

Takže. Pepa s klukem dnes jedou za tetou s náhradním vozidlem od pojišťovny, Oktávií dvoulitrem. Nedávno jiná naše sousedka spatřila mého kluka za volantem nového Leona a vytřeštila voči. Kolik těch aut vlastně máš? Tři paní Vopičková, tři. A kde že to děláš? Nikde paní Vopičková, já jsem nezaměstnanej.. Tak dneska, voči jak tenisáky kluka viděla jak řídí toho dvoulitra.

Dnes toho nabouranýho Leona (vždyť s tim nic nemáš), nechali v značkové opravně. Likvidátor odhadl předběžně škodu na víc jak 50 000Kč, možná víc. Dost drahý pívo..

Hned po ránu jsem měnil trvalý příkaz. Platba za Internet, 700Kč, změnit na 350. 

Normální je cena 700Kč za WiFi 
připojení k internetu rychlostí 1024/1024 kbit/s 

Tak my máme:


Za cenu 350Kč, bez omezení, FUP, počet IP adres kolik je třeba, teda pro kluka, občas Pepu, tatínka, chytrý telefon. WIFI na 5,4MHz, modem nebo co to je zdarma, připojení bezdrátově kdekoliv po bytě. Musíme si pomáhat! 

02.09.2011 20:47 - Novosti - trvalý odkaz

Poslední zprávy.

Ráno piju kafe, zírám na internet, za chvíli pojedu k doktorce. V tom se se mnou loučí kluk, jde u nás do OUNZu na rehabilitaci, nejradši by prý jel se mnou. Tak jim tam řekni, že potřebuješ odvézt tátu k lékaři, jestli by tě nevzali hned. To prý nejde, maj tam stále plno..

To je jedno, já počkám až přijdeš. Nějak čirou náhodou, je za chvíli zpátky a jedem. Prahou jsme prokličkovali bez větších problémů, a i parkování pro invalidu nacházíme okamžitě. Ženem k doktorce, dnes mi to dýchá o trochu lépe, objednán na desátou, v deset pět jsme tam. Jak jsme nastupovali do výtahu jako poslední, tak vystupujem první.

V čekárně nikdo, za námi se to začíná plnit. Zavolaj asi tři lidi před námi, stavím se do zorného pole kamery a významně koukám na zápěstí, kde lidi nosej hodinky. Vyleze sestra, známe se ještě z totáče, za tu dobu se vystřídalo několik doktorů. Jak jsem jí měl rád, co už je v důchodovém věku, je čím dál tím víc nesnesitelná.

-Co tady děláte?
-Jdu paní doktorce. 
-Ale já vás tam nemám napsaný. 
-To je vaše věc že nemáte. Jsem objednán na desátou a to už dávno bylo. 
-Kdyby jste byli objednaný, tak vás tam mám napsaný.
- Až mne budete objednávat příště, budu to požadovat písemně. Splést jsem se nemoh. Tady jsem seděl u paní doktorky u stolu, tady z krabičky jsem si vyndal jeden papírek, tady tu tužku a její pokyny jsem si zapsal. Včera na krev, dnes v 10 tady kontrola, pak znovu na krev. Tak mne zapsala dodatečně..

Jenom při vstupu do ordinace jsme se srazili s jednou paní co se tam cpala před nás. Vrhnul jsem na ní zlej kukuč a povídám. My jsme objednáni na desátou, vy jste na dřív? Cosi zablekotala a dala zpátečku. Samozřejmě jsme tam vlezli oba. Táta i syn. 

Sestřička povídá. Dostanu třicet korun. Jo, jistě..
Doktorka do toho. Pán je tu na kontrole, neplatí nic.
Sypu před sestru šedesát. Tak tomu já nerozumím, povídá sestra, tak to si to vemte..

Nevemu. Ještě není konec. Zkontrolovali jsme draslík, ten se po změně dávkování léků upravil, ale já potřebuju ještě vyšetřit zadek. Udělala se mi ještě jedna díra navíc a ne a né se zahojit. Tak to jó..
Kdyby tak chudinka věděla, že jsem tu neplatil ani nepamatuju.

Pak už řešili kluka, sestřička si neodpustila komentář. Bejt to můj kluk, tak ho vyženu dělat. Nemějte péči. Když ho neposlouchá ruka, že s ní neuzdvihne sklenici, tak už na něj všude čekaj. A není jen nemocnej, je taky nezaměstnanej. Jako nezaměstnanej nemá nárok na nemocenské dávky, žije jen z podpory a ta mu právě končí. Vy víte o nějaké práci? Zrovna teď propouštěj tisíce úřednic z Úřadů práce..

Zastavili jsme se u tamějšího vyhlášeného řezníka a koupili plátky sekaný k obědu. Nehonilo nás nic, tak jsme navštívili dva milionářské baráky, kde jsme sloužili. Kolegové zestárli, toho kořalu konečně vyhodili, přibyly nemoci..

Jinak stále pracují na živnostenskej list, deset hrubejch, platěj si sami daně, sociální a zdravotní, nemaj dovolenou, vlastně tam dělaj tak za šest čistejch. A že jsme nezastihli tu hodnou mladou paní? Žádné neštěstí. Už zblbla jak ty ostatní milionáři co tam bydlej. 

Stěžovala si několikrát panu šéfovi, že jí ruší, když si recepční po ránu před barákem předávaj službu a u toho mluví. A aby nepouštěli na hajzlíčku ve vrátnici větrák, ono to hučí a když udělaj potřebu, jde jí ten smrad větrákem do bytu. Takže si ten smrad musej nechat ve vrátnici a postupně vydejchat.

Její tatínek, slušnej chlap, instalatér by jí měl domluvit, po případě seřezat prlel. Mladá česká káča, co si vzala bohatýho starýho cizince..

Ptal se kamarád, jakej je Seat, kluk mu ho vřele doporučil, tak ho koupil. Jestli za to může krize, seškrtávání sociálních výdajů všude, sociální nepokoje, dělníci víc než práci se věnují třídnímu boji..
Prostě dva dny starý auto a něco pod kapotou řachtá. Vadný blok motoru, v záruce výměna v ceně 140 000Kč..

Jinak mi ten kamarád napsal do komentářů: 
Audinu nebrat, jednu mám navíc..
Že to bylo v jednu v noci, votevřu statistiky, která že to IP adresa..
Ne, ten den mne zničehož nic nikdo nenavštívil až do oběda, dneska počítadlo počítá dvakrát tolik návštěv, než uvádí podrobný výpis. Tak až bude trochu čas, zahodím počítadlo a dám nové. Teď jdu za klukem, vyžebrat ještě sklenici burčáku..

Byla tu Míla s dcerkou na večeři, já byl doma sám. Holka mi v bytě poklidila, vynesla smetí. Prostě ty pejskaři jsou trhlý. Když nebudeš tim novým autem za bezmála 400 litrů vozit na zadních sedačkách moje dva psy..

Buď jsou to přátelé, jestli mám auto nebo né, nebo jsou to přátelé mýho auta. Vono se to uklidní. Chutnalo jim, ptali se kdy maj přijít. Já vám zas za tejden zavolám..

Jo, k večeru kluk navštívil svou vídeopůjčovnu. Zachtělo se mu zhlédnout nějaký film. Půjčil si bluray disk a ten  tamější počítač si ho pamatovatoval i když tam už nebyl 6 let. Každá jedenáctá zápůjčka zdarma, tak teď zírá zdarma na film. A ten burčák mi dolili..
 
31.08.2011 10:43 - nezařazeno - trvalý odkaz

Pepa mobilem, z dovolené a cest..

Co je to dneska za módu. Všichni dnes fotí mobilním telefonem, při tom maj doma slušný fotoaparát a drahou digikameru. Trochu jsem to upravil, aby to bylo ke koukání..

Synáček u Pepů.

V Písku za přáteli. Děti, psi a ženský ho milujou. Ta malá slečna pustila mámu a drapla za ruku kluka..

Most tamtéž.

Lipno v klidu. Dokáže i dvoumetrový vlny.

Taky tam..

U tety.

Kamarádka Míla, Béda, dcera Karolína.

s Pepou..

u Pepů, společensky unaven..

kamarádka Oxana u krbu..

..a na diskotéce

Slečny na šlapadle. Fotku z blízka nemáme. Moc mladý a plavky moc malý..

Kája plave

kůzle

Kapitán..

..motorový lodi



 

 

 



Kašperk

Trajekt na Lipně. Vozí to i traktory s vlekem..

Houby našli..


 


Letadlo v kufru. Předletová příprava, samotný let bude vidět až zpracuji videa. Víc už se asi nevejde, tak zas až pak..
31.08.2011 10:01 - nezařazeno - trvalý odkaz

Pepa mobilem, z dovolené a cest.. 2

Pokračování. Tady jsme byli v Kolíně svézt se mašinkou.


 

Na Drábských světničkách.

Že se ale umí fotit, blbnout chlapům hlavy..


To malý červený je mamka Míla.



Už tě drží..

Moře je mu po kolena..


 


 








Nevidíš? Tak si rozsviď..



Paní učitelka. Soutěží se psama, myslím že v Budějicích..

Video nejni žádnej zázrak. Stále mi vypadával zvuk, ztácely se fotky, konce vídeí. Budu muset najet na jinej program na zpracování.. 
 
31.08.2011 09:05 - Novosti - trvalý odkaz

Ženská za volantem.

Jak byli kluci na dovolený na tom Lipně, potkali tam toho co jim způsobil minule tu nehodu, když začal znenadání měnit bez blinkrů pruh zrovna když ho předjížděli. Ještě jezdí s tím nabořeným..


Pepova teta chtěla prodat auto. Těsně před prodejem, jí ho zaparkované sousedi takhle nabořili. Vlastně na tom vydělala. Pojišťovna jí dala dvojnásobek toho co by za auto utržila, navíc tam ty plasty nabouchala zpátky a auto prodala.

Vyprávěl kamarád, syn paní učitelky, automechanik. Koupila si ženská u nás novýho Pažouta (Puegeot) a jede. Za moment je zpátky, vytáhne zlatou kartu a praví. Dejte mi eště jednoho. Při vyjíždění z prodejny, nedala přednost po ulici jedoucímu džípu. Pažout na slačku, džíp normálně odjel protože na tom nic neměl. A ta káča si koupila jiný..

Pepa má nového Seata Leona s výbavou za bezmála 400 litrů. Druhý den svezl mámu s otčímem k tetě na Mělník. Ještě že byli před barákem, pět metrů od auta..
Od sousedů odjížděla návštěva, chlap měl pivo, tak řídila ženská. Nacouvala na toho novýho Leona, rána jak z děla, vorvaný plasty, uvnitř za jízdy něco řachtá..

Pak jí museli pěšky před barákem honit, protože chtěla ujet. Dyť s tim nic nemáš. Tak já ti teda ňákou korunu dám.. 

Tak jí to kluk napočítal: 
Příprava lakování 800, kryt předního nárazníku lakování 800, montáž 650, demontáž 650, blatník přední nalícování 650, kryt předního podběhu montáž, demontáž 650, geometrie 650, sbíhavost 650, diagnostika 650 a tak dál, nějaký ten materiál, zapůjčení náhradního vozidla. Prostě za tu ránu do našeho nárazníku, by jste si tu vaší vodrbanou Fordku koupili třikrát.

Bóže ten Pepa má smůlu. Půl roku objednanej auťák, dva dny starej, ještě to má zelený papírový číslo, za tejden s tim chtěl na Lipně slavit narozeniny. Ženskejm dát řidičák a volební právo..
 
30.08.2011 11:50 - Nezájem - trvalý odkaz

Na pravou míru.

Tak už asi nemáme přátele. 
To Pepa. Souvisí to s jeho mládím, osudem. Prostě potřebuje přátele, potřebuje, aby ho lidé měli rádi. Tak takovejch kamarádek co mu dluží desítky tisíc, nevrací a tak už nekamarádí..

Tak jedné nejmenované kamarádce koupil automatickou pračku, půjčil deset tisíc, pro holku půjčil počítač s LCD displejem, koupil mobil, holku vzal zdarma na 14 dní na dovolenou, vozil je po republice.. 

Pak si Pepa konečně koupil nové auto. Konečně snad bude mít alespoň od něčeho pokoj. Včera jeli opět po Praze s červeným Favoritem, opět je stíhala policie s majákem. Nutně se potřebovali zeptat, jestli řidič nepil, jestli není pod vlivem drog. Žádná kontrola, jen takový dotaz..

Auto se přátelům líbilo. Plno místa, to se to bude jezdit na dovolenou. Máma, dcera, dva psi.. Tak to né. Psi už se klukovi v autě poblili, auto od přátel uvnitř okopané, jídlo a pití za jízdy, slunečnicový semínka.. Jezdit ano, když se budou chovat trochu slušně a bez psů..

Nedaj si říct. Dyť je to jen auto, ty nemáš rád psy, tak to my už s váma nikam nepojedem, stejně je Audina lepší. Nevědí, že je tou Audinou svezou jednou za rok, naštvaný z těch samých důvodů jako my, ale co s tim, je to sestra. Audina na lízink, když přijde o práci, auto mu seberou. A kolik těch aut si ještě v životě koupí? Pošťák nebo švára. Ten nebo ten. 

Tak nemáme přátele. Prostě za ně bude platit zas někdo jinej. Holka už si nebude 14 dní dávat večeři za 150Kč, bydlet v hotelu zadarmo. Jo, za dva dny přijdou na večeři. Jestli je při té příležitosti nakopnu, nebo jen zapomenu příště pozvat záleží jen na nich. No, teď maj nový auto, teď už se na nás vyselou, pravila mi třináctiletá slečna..
Jo je to možný.
29.08.2011 09:33 - Nezájem - trvalý odkaz

Nejhorší byl pátek.

Největší vedro, došly kapky na odkašlání, zadýchávám se i při chůzi po bytě, nejsem schopen zamést a hlavně se ohnout a smést smetí na lopatičku, navléknout ponožky. Kapky jsou pro mne otázkou života. Před sebou víkend, takže teď nebo nikdy. U baráku poliklinika, jen ji obejít, z druhé strany je lekárna, sobota neděle zavřeno. Slunce pere, už teď je 26°, na těch pár metrech jsem třikrát ztrácel vědomí..

V neděli se vrátil syn s Pepou z Lipna, už není takové vedro a dělat nemusím nic. Přijela kamarádka Míla s dcerkou Karolínkou. Podívat se na mně. Příště mi do lekárny skočí Míla. Bydlí nedaleko a pracuje téměř u nás. V práci chodí po našem sídliští. Vyměníme si telefon.

Kluci byli na dovolené na Lipně s Karolínkou. Ta Míla je o pár let mladší než můj kluk a třináctiletou holku pustila s Bédou a Pepou na to Lipno na 14 dní. Pepa tam má tetu s hotýlkem, Karolínka tam měla o trochu starší kamarádku z jejich příbuzenstva a strašnej malér. Holky se opalovaly nahoře bez..

To se nebojí holku s klukama pustit na dovolenou, ale to opalování.. Holku seřvala  a hrozila že ji dá k biologickýmu. Holka z toho byla vyděšená, asi není o co stát, to prý radši půjde do pasťáku. Trochu sem je všechny umravnil. Nemaj rozum ani jeden. Mám je rád obě, dnes v pondělí přijdou na oběd. Holka Bédu vyloženě miluje. Když včera odcházely, přiběhla holka kluka líbat. Ten jí hned seřval co blbne, dyť ho ještě zavřou.

Na Lipně se měli asi hezky. Jezdili na výlety, na houby, ráchali se v jezeře, jezdili na lodích, internet měli s sebou. Pro mně by to nebylo, ale nějaké fotky z jejich dovolené sem dám, je to náš deníček, ať máj památku i já se rád se podívám. Zatim dost, jdu do krámu pro věci na oběd. Pepíno si dnes jde pro auto. Novýho Leona za hotový..

26.08.2011 11:56 - HTML a j. - trvalý odkaz

Péče o počítač.

Takhle to u mně vypadá po asi týdnu provozu.
Dám opravit, zůstanou tři chyby. To od té doby co mi kluk odstranil ze systému nějaké součásti, které prý nejsou nezbytné a počítač zpomalují. Jo, dá se s tim žít.
Tímhle odstraňuju tak 200 Mega balastu týdně.
Tenhle dělník odstraní zbytečnosti, které unikly pozornosti předchozích programů. Nástroje, čistění registru, spustit vše. Moc už toho nenajde, ale nač to skladovat. Za rok by toho mohl být pěkný balík..
Tady se bráním špionážním programům. Vyhledám aktualizace, aktualizuji. Potom imunizuji. To to kontroluje před čím nejsem chráněn a doplní nové škodlivé programy. Nakonec spustím kontrolu a můžu jít dělat oběd, nebo koukat na film. Trvá to dlouho. 
Tohle mi chrání počítač před viry průběžně, jednou týdně udělám podrobný test, hodina nestačí.
Tohle nakonec. Taková moderní defragmentace. Srovná data patřící k sobě, za účelem zrychlení počítače. A je to všechno zadarmo..
25.08.2011 14:43 - Nezájem - trvalý odkaz

Myslím, myslím.


Všude samé kamery, mobily, platební karty, čipové karty, openkarty, internet, IP adresy, odposlechy. Při tom všem mám vlastní názory, aktivity, známosti. Samé věci, co by se asi příliš nelíbily.  Zajímám se o politiku, čtu kde co, sleduji televizi a zejména používám vlastní rozum. A jsme u toho. Můj blog. Nemám tam vlastní jméno, ale jinak fotky, názory a příběhy své i rodiny a IP adresu. Pokoušel jsem se založit blog přes anonymizér. To nejde. 

Pokoušel jsem se nahradit blog prezentací. Není to ono, chybí všechny ty vymoženosti, co blogsystémy mají, občas ohlasy přátel. Když čas od času něco smažu, vrhnou se na mne přátelé a rodina. To nemám, to je prý škoda. Vždycky jsem měl vlastní rozum, občas jsem se i mýlil, možná občas i mýlím. Ale co. Co mi můžou udělat. Neposlal jsem se za komunistů, tak se neposelu teď.

Vážím si těch pěti přátel co sem ke mně více méně pravidelně chodí. Nebudu tu hodnotit koho tu vidím radši. Každej jsme ňákej. Omlouvám se Mluvkovi, co já jsem se mu naubližoval, rád ho vidím. Zdravím Walruse. Sice se mu vůbec, ale vůbec nelíbím, ale chodí ke mně třikrát denně, ve dne v noci, asi taky nemůže spát. 

Tenisák. Občas jsem z něj volajaký zmetený, ale čas od času vyfotí či napíče, kulva napíše něco čím mne zcela uzemní. Ač nerad, musel jsem mu do komentářů napsat. Kde ses naučil takhle psát, fotit..

Konečně se trochu po včerejší bouřce trochu ochladilo, tak se mi trochu líp dýchá. Sám doma, bez peněz, konto dva tisíce v mínusu, no nebude to zdaleka stačit. Z toho tisíc jsem nechal v lekárně. Nezaměstnanej synáček se rekreuje na Lipně, konečně za měsíc bude práce schopnej. Tedy administrativně. Rehabilitace má dovolenou..

Práce není, taky ze zdravotních důvodů všechno nemůže, občas nechce. Nejraději by prodával elektro. Oba Bau - Bau už vyzkoušel, tam už ho chtít nebudou. V jednom se ho zbavili jako předsedy odborů. Když odborový svaz proň nehnul prstem. Jo kecy, kecy, tak těch bylo.. Něco hlídat? Stát někde jako blbec dvanáct hodin v zimě, dešti, horku. Pak vás někde u pokladny zmlátěj, probodnou..

Konečně se sejde sněmovna, tak snad se začne něco dít. Pracující se vrátí z dovolených a nastane horký podzim. Opět se bude demonstrovat, stávkovat. Třeba to k něčemu bude. Jsem ostře nalevo, nejsem v žádné straně, v žádných odborech. Zcela bez výhrad nedůvěřuji nikomu. Když člověk jednou uvidí, jak se vyrábí uzeniny, už si na nich nepochutná..
 
20.08.2011 22:51 - Létadla - trvalý odkaz

Franta létal.

Dřepím doma, špatně se mi dýchá, houkne na mne SMS. Franta píše: jdu od 18 hod létat. Podívám se z okna, zkontroluju venkovní teplotu, Ruzyně hlásí něco málo přes dvacet, to by šlo.. Volám Frantu, že přijdu. Jdeme schválně v podvečer, stát budeme na kraji lesa, ve stínu stromů.Taky chudák Franta zestárl. A ten kluk vedle něj, to je pan N. Sběratel a stavitel modelářských motorů. Chystá se do předčasného důchodu. Dokud platí původní zákon a výpočet. Kdyby šel později, tak podle nového prodělá..

 
Vzal jsem jim tam v termotašce plechovky piva. Jen takovou vodičku osvěžující s citrusovou příchutí. Pokoukal jsem, pohovořili jsme, zanadávali na politiku..
18.08.2011 13:19 - Kuchař - trvalý odkaz

Kuře.

Stále maj u nás drahé kuřecí prsní řízky. Tak jsem za cenu 4 řízků koupil dvě celá kuřata v akci. Mám teď 4 řízky, navíc 4 stehna a hrnec kuřecího vývaru. Tescoma vás naučí. 

Jo, a konečně jsem sehnal hrubou sůl na posypání domácích housek. Ještě sháním nějakou krávu do paneláku na domácí mlíko..

Ráno jsem byl na krvi v centru, zítra jdu doktorce, před chvílí jsem příšel od kožní. Pochválila mne, prej se lepšim. Na srdce a plíce jdu v září, na tom plicnim jsem měl být v červnu, co tam, když mi bylo tenkrát dobře. Jestli poberu trochu sil, tak si udělám k večeru šišku sekaný abych tu měl co jíst. 
17.08.2011 09:23 - Nezájem - trvalý odkaz

Tři králové.


Aspoň něco..
To ráno. Pak jich pár přišlo..
16.08.2011 14:26 - Kuchař - trvalý odkaz

Jak jsem zavařoval.

Ne každý recept na internetu je dobrej. Tenhle mi učaroval. Ani se to netvářilo jako recept, jen takový komentář do diskuse: 

Já naložím ovoce (meruňky , jahody prostě cokoli..) do lahve , dám na to podle kyselosti 2-3 velké lžíce krystal cukru , natočím na to vodu z vodovodu (žádný láky nedělám), zavíčkuju a steriluju v normál hrnci , dám na dno utěrku, na utěrky dám ty zavařovačky, vodu do třičtvrtě . Potom dám vychladit víčkem dolu. Nikdy se mi nic neskazilo, jakýpak s tím štráchy..
Zdroj  

Dávám to do těch třičtvrtěkilových sklenic od kysaného zelí s těmi šroubovacími víčky. Sklenice normálně vymyté, před použitím vypláchnuté horkou z vodovodu. Nandám to do toho největšího hrnce co mám, dávám čtyři sklenice vedle sebe, to už je tam tlačenice, i za cenu, že by byla nějaká prázdná. Tak už neleží celou plochou na dně hrnce, ušetřim tu utěrku. 

Víčka trochu povolená, zapnu sporák, jak se to začne vařit, povařím čtvrt hodiny. Potom vyndám, dotáhnu víčka, otočené dnem vzhůru nechám vychladnout a je vymalováno, jakýpak s tím štráchy..

Udělal jsem 2 sklenice meruněk, 2 višní. Nic se nekazí, nálev je čirý, jedny meruňky už jsem sežral na posezení, byly vynikající. Žádné nálevy, teploměry, zavařovací hrnce, chemie..

Nezavděčí se člověk všem. Občas zírám na Babicu, občas na Pohlreicha. Jak se dělá stejk. Na drahé maso nemám peníze, ale měli u nás v akci vepřové medailonky, k tomu nějaká ta kotleta, tedy bez kosti, že. Bez naklepávání, solení, dvoucentimetrové kousky masa jsem naložil na hodinu do slunečnicového oleje s grilovacím kořením. 

Pak jsem to mlasknul na rozpálenou teflonovou pánev s olejem z toho naložení. Slabě hnědé jsem to otočil, udělal ještě 2 minuty z druhé strany, stupeň propečení jsem kontroloval šťoucháním ukazováčkem. Nepropichovat, nekrájet. Trochu to nechat horké odpočinout, až se štáva uvnitř rozleje po celém vnitřku masa, osolit a můžeme baštit. 

Trefil jsem to dokonale. Šťavnatá buchtička masa, uvnitř lehce narůžovělá. Všichni si pochutnali, synáček uviděl ten narůžovělý vnitřek masa a blil jako aligátor. Každému se člověk nezavděčí..

Takže něco pro ty choulostivější a pro děcka. Devadesát korun na tři kuřecí prsíčka nemám, však se objeví v akci za míň. Nikdy jsem chutnější kuřecí prsíčka nejedl. Očištěná kuřecí prsíčka necháme v celku, zlehka osolíme, opepříme. 

Na dno hrnce dáme dvě lžíce mražené zeleniny pod svíčkovou, trochu vody, trochu bílého vína. Vložíme pařáček, na něj ta prsíčka, děláme jen v té páře, nahoru stroužek česneku, nějakou větvičku bylinek, tymián, rozmarýn, já dal tři lístky bazalky. Jak se začne voda vařit, děláme asi 15 minut. Pokud k tomu uděláte bramborovou kaši z celeru místo brambor, posypeme na másle zlehka osmahlou cibulí rozebranou na kolečka, obalená v mouce, ozdobíme kolečky rajčete, budete mistři světa.

S tím vínem žádné velké utrácení.  Koupím u nás v Květinářství dvě petlahve sudového moravského. Chardonay a Modrý portugal. Výtečné k přímé konzumaci i na vaření. Portugal do omáčky na špagety..

Recept na ty prsíčka a mnoho dalšího..  
 
16.08.2011 10:16 - Nezájem - trvalý odkaz

Žádná radost ze života.

Měl bych spočítat, zkontrolovat prášky, zda mi dochází jen ty co jsem si všiml, telefonicky u doktorky objednat, dojet do centra doktorce pro recepty, vyzvednout v lekárně, zaplatit. 

Měl bych si namazat tělo mastičkou od kožařky, večer znovu. Měl bych se oblíct do čistého až se vomeju, teda jestli něco čistého najdu. Zajít na kontrolu na kožní. Zkontrolovat, kdy že to mám jít urologovi. 

Zavolat na plicní, asi jsem prošvih termín kontroly, při tom plicařka hrozí, že pokud nebudu chodit, tak se mně zbaví. Zavolat na kardiologii, kdy že jsem to měl být na kontrole tam. Objednává se až půl roku dopředu, asi jsem to prošvihl.

Zajít k doktorce, trochu jsem se celkově zhoršil, tak vzít krev a tak celkově zhodnotit. Skočit do lekárny, došly kapky na odkašlání a pastilky na totéž, které beru na cestách. Jsou období, kdy se bez nich obejdu, no tak teď zrovna né. A zaplatit. Už zas jedu v bance do mínusu.

Udělal jsem si květákové karbanátky s přídavkem anglické slaniny a sýra. Jsem zas sám doma, na čtrnáct dnů, synáček je opět na dovolené na Lipně. Další jeho vyšetření ukázalo, že je zdráv. Sice občas nemůže hejbat s rukou, ale zdráv. 

Práci si bude hledat až po prázdninách, až s letošními absolventy, až bude větší tlačenice. V obýváku mám dvě sedací soupravy. Starou a novější. Gauč na zahození, křesla zachovalá k darování. Dále tam mám složenou jednu novou kuchyňskou linku z výprodeje. Ta čeká až se koupí a nachá uříznout jiná, větší pracovní deska, dokoupí dřez, nainstaluje nový osavač par a myčka na nádobí. Sklad nábytku. 

Chtělo by to peníze, bez práce nebudou, práce není, pro chatrné zdraví, je problém aby kluk něco sehnal. A všechna práce dnes není žádná radost. Chování šéfů, klientů, nesmyslná nařízení, žádná radost. Dokáží vám otrávit i práci která by vás bavila.

Jak jsem tu tak vyjmenoval co všechno bych měl udělat, je toho tolik, že mi nezbývá čas ani síly, na to, co bych dělat chtěl. Jsem rád, že dejchám. To znamená, že mi to jde momentálně blbě, ale ještě mně to tu baví. Lentilka natrénuje dálkové jízdy a přijede se na mně podívat. To budu rád. Když jí nebude vadit, že tu není skoro k hnutí. Když přijede s dětma, tak nevim, čím bych je uctil. Vařim pro dospělé..

Tak se du namáznout, nacpat práškama, skočit do krámu, lekárny, co mi dech stačí. 
11.08.2011 22:13 - nezařazeno - trvalý odkaz

ANGLICKÉ VÝTRŽNOSTI:

 

Britská policie promítá tváře lidí kteří se zapojili do nedávných nepokojů a rabování na velkoplošných obrazovkách. K článku o tom kdosi v komentářích napsal: U nás by to nešlo, u nás by si Romové stěžovali že jsme rasisté.

Já si myslím, že je to nesmysl. Kdybychom se nezabývali maličkostmi, ale zveřejňovali tváře zlodějů, kteří rozkradli tuto zemi, podíl Romů by byl zcela zanedbatelný. Myslím, že většina zlodějů by měla bílou pleť, bílou košili a kravatu. 

Dejte lidem práci, za práci spravedlivou odměnu, vzdělání, lékařskou péči. Pak tu nebudou nepokoje. Prodlužujete věk pro odchod do důchodu a při tom propouštíte kam se podíváte, práce není ani pro mladé, někteří nikdy nepracovali, a kdo ví zdali kdy budou.  

Není potom div, že propukají nepokoje, rabování, ničení. Nemají naději získat práci, byt, založit rodinu. Společnost je prostě nepotřebuje. Do bezvýchodné situace se navíc dostávají i třicátníci, padesátníci, penzisté a postižení. Obávám se, že tady bude ještě hodně horko..

05.08.2011 12:36 - nezařazeno - trvalý odkaz

Ty to prostě nevzdáš..

L.
Jak moc poblíž Prahy? 
To jako jak moc poblíž Prahy hledám letiště. Vyjádřil jsem se poněkud nepřesně. Měl jsem říci poblíž Bohnic. Tedy poblíž Prahy směrem severovýchod. Praha samotná je překážka jako bejk. Než se propracujem skrz, už by jsme tam byli. Také by to nemělo být moc daleko.
Čistě teoreticky se dá létat všude, kde maj oblohu. Ale potřebujem k tomu létání také místo na zemi. Fotbalové hřiště by bohatě stačilo. Kdyby. Kolem nebyly stromy, dráty elektrického vedení, obytná stavení, les, zahrádkářská kolonie, statek. Hluk spalovacích motorů vadí obyvatelům, zahrádkářům, myslivcům, ochráncům přírody, majitelům pozemků, úředníkům..

Chápu že bys mne ráda viděla, ani se ti nedivím, zrovna dneska jsem se kouknul do zrcadla. Ale je to k tobě daleko, hlavně přes celou Prahu, nemám auto, to syn a ten má svůj program. Za chvíli odjíždí na víkend s přáteli na chatu. Zatím ahoj kamarádko, třeba se někdy podaří..
 
05.08.2011 12:27 - Létadla - trvalý odkaz

Detonační palivo.


Sháním půllitr detonačního paliva, raději litr. Už se nevyrábí. Nebo trochu eteru. U nás na severu města už se nedá nikde létat se spalovacím motorem. Tak bych ulepil něco malého na 1.5 D, jen řízená křidýlka a výškovka.
Něco, co by se dalo stále vozit s sebou, hodit na každé mezi. Bez nabíječek, startérů, žhavení..

Naděje umírá poslední.
Liqui Moly Startovací éterový sprej. Pokusím se něco z toho namíchat. 
Zajímavost. Mám doma ve skříni různé prostředky na čistění zbraní. Jednou jsem takhle hodil do umyvadla s práškem na praní a horkou vodou žhavící motor pokrytý napáleným olejem. Pak jsem motor vyčistil kartáčem, vypláchl několikrát palivem, vysušil. 
Nastříkal  jsem do motoru Konkor 101 a točil a točil vrtulí. 
Pak jsem motor (MVVS 3,5G) v ruce vzal za vrtuli a škubnul. Motor zařval a běžel, dokud všechen ten zázrak na zbraně nespálil. Motor už nebyl nejnovější, komprese už nic moc, žhavící bez žhavení a chytil okamžitě. Kde je vůle, tam je cesta..
 
05.08.2011 12:14 - nezařazeno - trvalý odkaz

Modeláři.

Daruji, prodám za babku, za stovku..
Hledám mladého, začínajícího, nadějného, nepříliš majetného modeláře. Mimopražského, létajícího s letadélky řízenými rádiem, poháněnými spalovacím motorem. Válí se mi doma nevyužité motory, startéry, tlumiče, jakož i drobné příslušenství, možná i nějaké létadlo, časopisy Modelář. Něco zadarmo, něco za babku, něco za stovku, hlavně aby to ještě někomu udělalo radost.
pykros@seznam.cz
04.08.2011 19:21 - nezařazeno - trvalý odkaz

Dnes jsem trochu pracoval na letadle.


Zatím alespoň jak s letadlem co máme létají ve světě:
 
¨ 

Hledám mladého i staršího nepříliš majetného modeláře. Mimopražského, létajícího s letadélky řízenými rádiem, poháněnými spalovacím motorem.Válí se mi doma nevyužité motory, startéry, tlumiče, jakož i drobné příslušenství, možná i nějaké létadlo, časopisy Modelář. Něco zadarmo, něco za babku, něco za stovku, hlavně aby to ještě někomu udělalo radost. 

Kdyby nás snad pozval někam na letiště poblíž Prahy, kde se ještě dá létat se spalováky, tak bychom něco zprovoznili a přijeli. Ale podmínkou to není. Jen aby to ještě někomu posloužilo. U nás na pokraji Prahy už není kde létat. Poslední louka u nás, kde se dá létat alespoň s elektrami tu zatím je, tak máme dvě letadélka na elektromotor. Jedno provozuschopné syna a jeden hornoplošníček pro mne důchodce. Ale chybí mi regulátor, přijímač, nějaká ta nabíječka..
02.08.2011 14:12 - Novosti - trvalý odkaz

Co je nového.

Nejezte borůvky (a jiné lesní plody), nebo zemřete.
Hrozí tasemnice liščí, která vás může zabít. Operace je riskantní, lék se přestal dovážet. Co budou pacienti dělat, to opravdu netuším. Prohlásil lékař specialista. Doporučení hygieniků - umejt!

Stát letos šmahem vyléčil už tisíce invalidů.
Názor s nejvíce souhlasnými hlasy (905)
Karel Nulíček, Rokycany:
Ano, naše drahá vláda dělá pro své občany opravdu maximum.
Zlatý komunisti.
Více zde a zde.

Auto jde otevřít zvonem,TV ovladačem, či výbojem z elektrického paralyséru.
Jedná se o promyšlenou kampaň jisté menší pojišťovny, která se tím snažila v lidech vyvolat strach o jejich auta, a zvýšit tak zájem o havarijní pojistky. Pojišťovna za to dostala i mezinárodní marketingové ocenění a tato videa má dodnes na svých stránkách.
Novinky.cz
Jde samozřejmě o nesmysl, navíc škodu na autě bez násilného vniknutí vám žádná pojišťovna stejně nenahradí.

Násilí na ulici, v dopravě, na starých lidech.
Není takřka dne, aby se na našich ulicích nestřílelo, nebyl zastaven, napaden řidič automobilu, často se střelnou zbraní, nožem, ocelovým teleskopickým obuškem.

Nejsme v Americe. 
Zatím co tam lidi volaj zbraň, zbraň a lehají si na zem, u nás řekne útočník s úsměvem hele, pistolka a pokračuje bezstarostně v útoku. U nás musíte střílet. Jinak je střelná zbraň tím nejúčinějším a zároveň nejhumánějším prostředkem sebeobrany. Ve většině případů stačí jen namířit, takže nedochází k žádnému střetnutí či ublížení na zdraví.

U nás, je to poněkud složitější, u nás se lidé zbraně nebojí. Vědomi si jak u nás soudy přistupují k souzení obránců se zbraní jsou přesvědčeni, že obránce nevystřelí. U nás musíte střílet. V případě útoku zblízka nožem, železnou tyčí, nebo pokud se k vám žene někdo s pistolí v ruce, je třeba střílet ihned, tak aby jste útočníka zastavili. 

Z vlastní zkušenosti vím, že postřelení člověka nemusí zastavit. Nejdřív jsem dost dlouho hledal jestli vůbec jsem raněn. Pak jsem se obvázal, zavolal sanitku a nakonec po dvojitém průstřelu nohy odkráčel z prvního patra paneláku před barák do sanitky. Tedy střílet jsem mohl vesele dál. Rána z devítky zastaví asi 30% útočníků, dvě asi 70%. U soudu budete vysvětlovat, proč jste stříleli dvakrát..

Z mnoha důvodů nosím v kapse zavírací nůž s pojistkou, ovladatelný jednou rukou. Stále v jedné kapse jinak prázdné. O patro výš v bundě nosím tekutou střelu. Něco jako sprej, pepřový, nepáchnoucí, žádná mlha, ale pramínek který prý dostříkne až 5metrů, nezamořující okolí, nejúčinější co je na trhu. No, reklama, dostříkne to 3 metry. 

Kluk už sprej použil v našem baráku dvakrát. Jeden ožrala ho chtěl zmlátit a pak dva řemeslníci co si mysleli, že jim sebral výtah. Jeden skončil s nářkem, druhý na otázku chceš taky volal né, né..
O konkrétní sebeobraně střelnou zbraní tu vyprávět nemohu abych neměl potíže. Po kratší přestávce, zejména jedu-li autem, k bankomatu, chodím opět ozbrojen. To nošení zbraně je trochu nepohodlné. Musím nosit delší bundu i když je horko, v zimě nedopnutý kabát.

Pro ty, co nemají zbraně rádi. Až vám znásilní dítě, téměř umlátí mámu kvůli důchodu, parta opálených spoluobčanů sebere peněženku a mobil, pak si o tom povíme. Pravda a láska tu nebyla a nebude. Jen poroste bída většiny občanů a násilí bude přibývat. Maj lidi zmrznout pod mostem, nebo dostat každý den najíst a přečkat zimu ve vězení, navíc jim bude poskytnuta lékařská péče..
 
29.07.2011 18:48 - Kuchař - trvalý odkaz

Bédovy Milánské špagety.

Suroviny:
-mleté vepřové, libovější, asi za 60 od Alberta
-2 větší cibule
-2 lžičky česnekové pasty, či lisovaný
-lžička oleje
-máslo 
-sůl
-pepř špetku
-2 lžičky sladké papriky
-1 lžička pálivé papriky
-deci červeného vína
-sýr na strouhání k posypání
-špagety v slané vodě uvařené, nerozvařené, musí se trochu kousat.

Příprava:
Na dno kastrolu naleji trochu oleje, aby se máslo nepálilo, rozpálím kus másla a na něm udělám do růžova cibuli na drobno.

Na hotovou cibuli dám mleté maso a česnek. Míchám dokud se trochu neorestuje, přestane být vidět syrové. Dám tam pepř a obě papriky. Nechám jen krátce zavonět, aby to nezhořklo a přileju červené víno.

Zvolna vařím, dokud se to víno téměř neztratí, přidám jeden větší protlak (asi za 9Kč) a lžíci kečupu. Trochu tu směs prohřeju za stálého míchání a zaleju horkou vodou z konvice. Zvolna vařím, zamíchám jen občas, ke konci častěji, dokud to nezhoustne a maso nezměkne.

Mezi tím nastrouhám eidam na posypání a ve slané vodě uvařím špagety. Hotové, ještě trochu tužší přeliji přes cedník a uložím do mísy. Nandám dvěma vidličkama špagety na talíře, každému to přeliji tou omáčkou s masem, dvě velké sběračky, posypu sýrem.

Budou toho 4 pořádné porce pro chlapy, pět lidí se také nají. Zbytek špaget vhodím do zbytku omáčky a zamíchám aby se neslepily. Zchladlé dám do lednice. Večer to pomalu ohřeju za stálého míchání na plotně, nebo bez starostí  kastrol na roštu v trobě. Většinou je třeba přidat večer trochu vody. 

Večer už to nevypadá tak hezky a jí se to nejlépe lžící, ale na chuti to netratí..
 
29.07.2011 17:05 - Ztracené - trvalý odkaz

Proč nebudu psát blog na ....

Nesmím tam:

 

 

Poškozovat něčí dobré jméno a zasahovat do soukromí jiných lidí s výjimkou případů, kdy tito jedinci konají v rozporu se zákonem nebo dobrými mravy a zveřejnění jejich poklesků je tak ve veřejném zájmu.

V rozporu se zákonem. Máte za to, že tu máme samé dobré zákony? Že jsou všechny v souladu s dobrými mravy? Kdo bude určovat, co jsou to ty dobré mravy, co je ve veřejném zájmu?

Publikovat informace nepravdivé, polopravdivé, neúplné nebo takové, jejichž pravdivost nemohl dostatečně dobře ověřit, zvláště tehdy, kdy by mohly poškodit jiné osoby nebo organizace.

Kdo rozhodne o tom co je pravda?

Nesmí propagovat ozbrojené vojenské akce, násilí, agresivitu jako nástroj pro řešení konfliktů, politickou, rasovou, národnostní, náboženskou a jinou nesnášenlivost.

Toto právo mají pouze supervelmoci. Ty už nás k demokraci dokopou třeba násilím, popřípadě humanitárním bombardováním..

Nesmí svými příspěvky vyvolávat veřejné pohoršení.

Vždycky bude pravicová část veřejnosti pohoršována mými levicovými názory.

Bloger nesmí do systému vkládat texty, které už předtím zveřejnilo jiné médium, nebo takové, které již publikoval na jiných stránkách. Texty také bloger nesmí dále jinde publikovat.

Já si se svými texty budu nakládat dle libosti..

Bloger je povinen uvádět zdroje informací.

Ano například jednu informaci mám od neznámého pána, kterého jsem potkal na hlavním nádraží..

Bloger vystupuje pod svým jménem a na svém blogu zveřejňuje vlastní fotografii, na které je jasně rozeznatelná jeho tvář. Jen pro potřeby redakce vyplňuje jméno, příjmení, bydliště a telefon.

Jaksi se již zapoměli zmínit, že tyto údaje budou na požádání poskytnuty policii. Ještě bych doplnil povinost, namalovat si na střed hrudníku terč..

V případě, že budou aktivity blogera v dlouhodobém rozporu se zájmy provozovatele, má provozovatel právo na toto blogera upozornit a případně jeho příspěvky vymazat či mu zakázat další publikování v jeho systému blogů.

Jelikož mi nejsou známy zájmy provozovatele, mohly by mé příspěvky být vymazány. Mně jsou zájmy kapitálu vlastnící tento servr volné a je více jak pravděpodobné, že se nebudou shodovat se zájmy mými..

Stáli jsme před léty ve frontě na oběd u okénka závodní kuchyně panelárny. Kuchařka povídá. Dejte si polévku, je moc dobrá.. A ten bejk přede mnou odvětí. Děkuji paní, již jsem zvracel..

26.07.2011 17:58 - Novosti - trvalý odkaz

Máme nové auto.

Byť jen nakrátko. 

Z posezení bolí zadek, lehký plynový pedál, tvrdý spojkový, bolí z něj noha, slabší posilovač řízení. Zlatý Seat Ibiza.
Šesté auto je objednáno, myčku nádobí přivezou v pátek..
Jediné polobotkky se mi rozpadaj, našel jsem si pracovní polobotky za 250, jdu ohřát kastrol Mexického kuřecího guláše.
Zítra budou karbanátky plněné sýrem, brambor, okurkový salát.


V popředí chudinka náš bývalý Favorit. Kde je lesk jako blesk, načerněné plasty..
 
24.07.2011 03:09 - Cesty - trvalý odkaz

VÝLET.





Bylo nás tam moc, pan ředitel tlačí další dva vagóny, pak řídí zadní lokomotivu. Dlouhý vlak se nevešel na nástupiště..











No snad se jim to líbilo..
 
Tuhle píšničku já ani syn nemůžem poslouchat. Vzpomínky na to jak odvezli mne jsou příliš živé..
22.07.2011 12:14 - Cesty - trvalý odkaz

Zejtra jedem.


Tak jsem volal asistentce ředitele dráhy. Pod vodou nejsou, budou jezdit. Po chvilce hledání jsem našel i příznivou předpověď počasí. Sobota slunečno 20°. 
Zatím jen pár obrázků od Pepy.

Hele koleje..

Káča
 
 
Zastávka

Já s kočkou
 
21.07.2011 10:42 - Novosti - trvalý odkaz

Se omlouvám.


Mám moc práce. Umýt nádobí, zalejt kytky, udělat sekanou, oškrábat, uvařit brambory, ohřát hotové zelí, uklidit si v pokojíku, v kuchyni, vykoupat se, namazat lupénku, ostříhat nehty na nohou. To poslední jde jakž takž po koupeli, štípačkama, trochu dost se v tom předklonu dusím..

To se ještě starám o celej svět. Našel jsem přítelkyni Lentilce slušnou autoškolu tam u nich, s těmi nejlepšími referencemi. Toho svýho instruktora prosila, že jí nejde couvání a rozjíždění do kopce. Tak se na ní vyslal, ale nechal jí na to propadnout u zkoušek.

Tak ta autoškola s těma výtečnejma preferencema, ten velmi slušný usměvavý pán, majitel, co vše ochotně vysvětlí naučí, tak zrovna on je tím jejím instruktorem. Prostě si najmul reklamní agenturu a ta ho zaregistrovala do všech firemních katalogů a do diskuzí o autoškolách dala ty kladné zřejmě vymyšlené reference. Takže Lentili jsem opravdu pomoh.

Na internetu se dočtete, jak to v autoškolách chodí. Šidí na jízdách, kašlou na teorii. Je to jak s některými farmaceutickými firmami. Účelem je za prachy léčit, nikoliv vyléčit. Živí je nemocní. Zrovna tak je to s autoškolou. Účelem je za prachy učit, propadat, učit a platit, platit. Jedna nešťastnice si našla levnou autoškolu za sedm tisíc, řidičák jí nakonec vyšel na tisíc třináct!

Máme zánovní auto. Před časem to klukovi někdo při předjíždění bez blinkru znenadání strčil před čumák. Z řady těch předjížděných. Kluk troubil, brzdil, uhýbal až na levou krajnici. A ten expert se zachoval jako hluchej, slepej, blbej. Tlačil se na kluka víc. Pak po nehodě ho musel kluk ještě chvíli honit, nechtěl ani zastavit.

Pojišťovna. Tak ta to dělá za účelem zisku, nikoliv pro vás. Kluk má havarijní i odpovědnosti, odpovědnosti má i viník nehody. Ten ale prohlásil, že nikam nic hlásit nebude, spraví si to sám. Policie odmítla přijet, když tak dostanou oba pokutu. Viník nehody odmítá odpovědnost za nehodu, snaží se z místa nehody ujet, policie nezájem..

No, ta naše pojišťovna, je zároveń pojišťovnou majitele toho druhého vozu, řídil nějaký jeho známý. Pojišťovna ho prý vyzve, aby nahlásil nehodu, má na to 20 dní. Jezdíme s nabořeným. A zrovna leje a leje. Povídám klukovi. Proč to auto není dávno v opravě? Vždyť takhle ty nabouraný plechy začnou hnít a budou pak hnít pořád i pod čerstvým lakem.

Pojišťovna. 
Nejdřív klukovi nabídli nějaké jednorázové odbytné. 
Né to půjde do opravny a pojišťovna zaplatí celou škodu.
Kam to dáte spravit?
No do značkový opravny, kde jsem nový vůz koupil a také hned pojistil. 
No nebyli rádi. Asi by chtěli aby to nechal spravit někde ve stodole.
Nakonec když tam kluk dneska volal s tím, že si najal právníka, tak z nich vylezlo, že pán uznává vinu, máme to dát do té naší značkové opravny s níž mají smlouvu. Po dobu opravy nám bude bezplatně poskytnuto náhradní vozidlo. O prachy jde až především..

Takže já nemám čas psát tu blbosti které stejně nikdo nečte, pádím dělat sekanou.
 
19.07.2011 18:25 - Kuchař - trvalý odkaz

Vařim.


Kluci byli u paní učitelky na návštěvě. Poopravili počítač, tedy softvér a doplnili barvu do tiskárny. Ale přivezli za to meruňky a višně. Já se tý kuchyně nezbavim. 


Žádnej koláč, poručili si meruňkový knedlíky. Stejně ten koláč nikdo moc nejí. Ten co jsem udělal posledně Míle, tak ten vzala ochutnat holkám na poštu. Nechtěly věřit, že ho dělal chlap. Kdyby se divily co dělá sedumdesátiletej dědek na počítači, kde ten výtečnej recept našel tak prosim..

Zbylé meruňky jsem zavařil jako kompot, zrovna tak 2/3 těch višní. Bude bublanina, zachvíli se na to vrhnu. Ráno jsem zavolal na Odborovej svaz, jestli nemaj něco nového na internet, voplách nádobí a z půl kila mletýho a 1/3 rejže jsem udělal zelné závitky. Golubki a knedlík. Takovej levnej cikánskej recept na levné výtečné jídlo. Holubů byly dva kastróly, ze zbytku hlávky zelí hotové do mrazáku, hodněkrát  na jindy.

Kluk pracoval u Míly na počítači, krátce před dokončením oběda přijel domů s Mílou. Tak jsem jim nandal. Kluk povidal že dobrý, Míla mi tu slintala blahem do talíře. Dal jsem jí dvě porce domů, pro dcerku Karolínu a komu bude chtít. O víkendu chystáme pro Kerolajn překvapení, výlet. Pojedem na ten parní vláček do Kolína, na jejich grilovanou klobásu s křenem. 

Jak bude počasí a čas, skloubíme to s návštěvou Míly s Karolínou u nás. Budeme s Mílou dělat svíčkovou pro pět lidí. Takové menší kurzy vaření. Prostě to Mílu neměl kdo naučit, je to kamarádka a zajímá se co jak dělám. Vařit vlastně neumim. Mám recepty v počítači, v sešitě, na papírkách. Žádnej Pohlreich či Babica. Jen jsem celej život chudej a mlsnej, tak vařim obyčejný levný jídla, z nejlevnějších surovin, s běžným kořením. 

Kvůli těm papírkům, sešítkům, počítači chystám internetovou kuchařku. Pro vlastní potřebu si jí vytisknu, stručné recepty k umastění vedle plotny zvlášť. Kluk mi pořád říká, abych si otevřel hospodu. Tak na to nemám věk ani kvalifikaci, to by mi nedovolili. Jenom rád žeru..

Potřeboval bych vyměnit motor v modelu letadla (elektro deltě), naletovat pár silnějších konektorů na větší proudy, otestovat výkon, vybrat vhodnou vrtuli, jít si zalétat. Kde mám ten čas brát, když jíst se musí každej den. Kluk mi opravil mobil, vyčistil zvenku i zevnitř, tak už mi to zas fotí, zaostřuje. Přes umaštěnou čočku to nemohlo ostřit. Také jsem zprovoznil mou provizorní nabíječku, nabil baterky, tak bude i foťák a nějaké obrázky.
 
16.07.2011 21:00 - Cesty - trvalý odkaz

V Kolíně.


Omlouvám se za bídné obrázky, stávkuje mi stařičký mobil a nezaostřuje. Tak jen pár maličkých, u nich se to ztratí.



Pepíno kupuje barák, tak si byl vybrat. Že to bylo v Kolíně a jela s námi i Míla, tak jsem jí chtěl ukázat tamní parní vláček. Jestli by to dcerku Karolínku zajímalo. Míla je sama dítě, museli jsme jet vláčkem hned. 

Mladý kupovali lístky, já se šel podívat do boudy s občerstvením. Grilovali tam klobásy a hned mne chtěli obsloužit. Počkejte s tím, já sem na ty klobásy přivedu 4 lidi. Podívám se na pána sedícího vedle pultu a povídám mu: Dobrý den, pane řediteli. Byl to sám pan ředitel tamní železničky.

Ptám se ho, zdali přijede dneska parní mašinka, chci jí ukázat kamarádce.
No snad se také svezete né? 
Dneska jen jedem okolo a chci vláček ukázat kamarádce, jestli se bude líbit přijedem za týden s dítětem. Byli jsme tu před dvěma lety, nyní nemáme moc času..

Ne, kamarádka Míla je sama dítě, tak nastupujem a jedem všichni. Jo, jak malý dítě, vidí před nádražím kliku. Na co to je a už už s ní točí. Zastavili jsme jí na poslední chvíli, málem spustila závory. Jedem, pan ředitel nás předjíždí autem, na konečné fotí náš příjezd. Lokomotiva nás objíždí, připojuje se z druhé strany a vracíme se. Pan ředitel klečí v půlce trati v trávě a natírá sloupky. O kus dál nasáváme z potoka vodu do mašiny..

Dojedem do výchozí stanice, tam nás s úsměvem vítá pan ředitel. 
Za ty dva roky, co jsme tu nebyli jste tu udělali pořádný kus práce..
Jo, bylo to plno dřiny..
Oni tu trať prodlouzili o další dva úseky a pracují na dalším. Jen prý by potřebovali nějakou tu dotaci od magistrátu. Co jen to dá práce a starostí udržet v chodu tu páru.

Nějaké obrázky z naší minulé návštěvy jsou ZDE.

Je to jen občanské sdružení, makají tam zadarmo o volnech rukou nerozdílnou, prostě parta nadšenců. Loučíme se s ředitelem, nashledanou za týden..
 
15.07.2011 20:27 - Cesty - trvalý odkaz

Nebyl jsem připravenej.


Ve foťáku vybité baterky, na nabíječku nemám, mé improvizované nabíjení jsem nestihl zprovoznit. A kluk v pátek ráno povídá: Tak kam pojedem?

Já bych se chtěl podívat na přehradu, ale je to daleko, 151 kilometrů.. 
Jedem. Tady jen pár obrázků z mobilu..





Dům hrázného.

Elektrárna

Přepadový kanál kdyby stoupla voda. Tam spadnout, tak vyplavu obtokem pod
přehradou..



Zpátky jedem přez Hořice. Jen tak ze srandy povídám: Já bych si dal Hořické trubičky. Vzápětí míjíme u silnice šipku vpravo s nápisem Hořické trubičky. Zastavujem před tímhle krásným pivovarem, naproti němu to je. 

Je pátek půl třetí, kluci mi zmizeli někde vpředu, já vidím pána jak na visací zámek zavírá bránu. Jé my sem jedem až z Prahy pro Hořické trubičky a oni už zavíraj. Hodný pán povídá: Prodejna je z druhé strany, paní už se převlíká a půjde domů. Tak si pospěšte, já jí zdržím. Otvírá nám milá starší paní a my se ocitáme uvnitř skladu výrobny Hořických trubiček, výrobku chráněného EU.

Jsem jak u vidění. Trubičky všemožných náplní, krabice oplatek, dostáváme zdarma ochutnat. Já si beru krabici trojhránků za 22Kč, kluci si berou trubičky, paní nabízí různé druhy, kousek za dvě sedumdesát. A ještě igelitku plnou oplatek. Kakaových, oříškových, cukrových. Paní nám to chtěla nacpat do krabičky, já říkám to je dobrý, dejte nám to do igelitky. Tak to máme ještě levnější. Když vidím ten rozdíl, povídám paní. Ty krabičky jsou dražší než ty oplatky. 

Paní si stěžuje, jak ty obaly jim zboží neúměrně podražují. Děkujem, budeme vás všude doporučovat. Jo ještě tady vidím trubičky s vaječným koňakem, tak ty taky. Už dost, máme trubičky a oplatky asi za 300Kč.


Tady nějaké to dárkové balení pro Mílu a Karolínku a to už by bylo pro dnešek všechno, tak jen odkaz na vídeo z televize o té přehraděZDE.
 
14.07.2011 16:44 - Kuchař - trvalý odkaz

Meruňkovej koláč.


Míla nám dala půl kila rybízu, tak jsem udělal koláč. Až potud v pořádku. Ale dal jsem jí ochutnat, přijela si pro nášup a pak mi poslala tašku meruněk, rybíz už došel, udělej mi koláč..

K obědu jsem udělal lečo z čerstvých paprik a rajčat, cibule na másle, tři vejce, trochu pepře, čtyři párky, měkkej chleba. Kam se hrabe hotové ze sklenice nebo mraženého..

Když mi trochu slehlo, nastoupil jsem na ten koláč. Jo, ten se poved. Kluk ochutnal a teď jí ho nechce dát. Předpis bude, ale jen pro přátele. Nic totiž není zadarmo. Musel jsem skoro umřít, aby mi koupili počítač, nemalé částky jsme vydali za počítačovou literaturu, nějaké to úsilí abych se s tim počítačem naučil, najít ten správný recept na webu, léta mého vaření, rodinné recepty od babičky k mámě, od mámy ke mně..

Vzpomínám jak jsem několik let spával se sousedkou, krásnou Moravankou. Její kluci žrali až se jim dělaly boule za ušima. Její starej, co se mnou občas boxoval, tak ten taky. Bylo by mi blbý, když ta jeho stará byla celý dny u mně, abych mu nedal aspoň večeři. Když jsem dělal švestkový knedlíky, dvě sousedky, každá máma několika dětí, si na ně čekaly před mejma dveřma..

Míla mi nevadí. Ja strašně hodná, slušná a ač toho sama moc nemá, tak by se rozdala. Té udělám koláč rád, ona mi kluky hostí skoro pořád. A svíčkovou tu udělám, až se z tábora vrátí Míly dcerka Karolína. Svíčkovou má ráda a já žasnu, co se do toho třináctiletého dítěte vejde. Však zadarmo to nebude. Dvě cigára za koláč, krabička za svíčkovou..
--------------------------------------------------

Tak už tu byla, dal jsem jí koláč,  trochu jsme poklábosili, Béda ještě kousek vyžebral, dostal jsem krabičku cigaret.. 
14.07.2011 08:30 - Novosti - trvalý odkaz

Kdo dostane pokutu?



Kdo dostane pokutu? Ten, jenž stojí pod, (za) značkou parkování pro 2 invalidy, přejel modrou čáru placeného parkování a nic nezaplatil, není tam vodorovné značení na zemi..

..nebo ten větší, co tam modrou čáru nemá, stojí jako druhý za značkou parkování pro 2 invalidy, pod ním je vodorovné značení, ale stojí za značkou Zákaz zastavení mimo záchrané služby..

..nebo ten třetí (zrovna tam není), co stojí za značkou parkování pro 2 invalidy jako třetí, na zákazu zastavení, ale vodorovné značení místa pro invalidy tam je? Jo, nepřemýšlejte příliš dlouho, za váni jedou další auta a ze strany odkud přijíždíte není žádné vodorovné značení vidět. Co na to Lentilka, co si zrovna dělá řidičák, co ostatní?
12.07.2011 21:23 - Povídky - trvalý odkaz

Standard a nadstardand.

Před dvěma roky se mi udělalo blbě, nějak mi to přestalo dýchat, tak mne odvezla sanitka. V sanitce jsem přestal dýchat, nedýchal několik minut. Trochu se na ně zlobím, že si toho hned nevšimli, na druhou stranu mi zachránili život, když mi v sanitce vyřízli díru do krku a vrazili mi tam trubičku a kyslík.

Na ÁRO jsem byl nějaký čas v bezvědomí, pak dlouho v poblouznění. Mluvit jsem nemohl, tak jsem klukovi třesoucí se rukou napsal: Kdo jste, já vás nepoznávám.. Brečel ještě doma. To mu ještě řekli, že není vyloučené poškození mozku. Děsivé sny se mísily s neradostnou skutečností. Téměř mne neposlouchala pravá ruka, pravá noha. Celou dobu do mne cpali kyslík, dvěma různými přístroji, celé dny jsem se dusil. Krátká úleva přišla, když mi jeden ten způsob dýchání měnili za ten druhý a odsáli hleny na průduškách. 

Nadstandart jsem na ÁRO viděl, když tam přivezli postřeleného mafiána ze země bývalého sovětského svazu.Tak to mne nechali 24 hodin osudu, na mé prosby aby mi to dýchání změnili paní doktorka pravila, že tam nemá jenom mne. To byl můj nejhorší den na ÁRU. Dusil jsem se 24 hodin. Na chcípnutí to nebylo, k životu taky ne. 

Nejsem doktor, ale na to, abych poznal že službu konající doktorka je mrcha nepotřebuju vysokou školu. Sem tam i nějaká ta sestra. Ale můj ošetřující lékař i většina sester byli vynikající. Jsem jim vděčnej, za jejich péči. Můj ošetřující si vydržel po telefonu s klukem o mně povídat čtvrt hodiny, mně se věnoval až moc. Co jen se se mnou nadřel, aby mne postavil na nohy, udělat tři kroky..

No, udělal jsem tři kroky, vytahali ze mně všechna možn
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

https://clck.ru/34acfg

Lucillesef,22. 9. 2023 12:43

https://clck.ru/34acZr

# our bonus

PetarGlile,21. 9. 2023 23:47

Spоrts bеttіng and саsinо
get our sign up bonuses


go now https://tinyurl.com/yckume59

Как Купить MDMA (МДМА)? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоит MDMA (МДМА)? САЙТ - KOKAIN.VIP

RobertikAmece,20. 9. 2023 8:20

Как Купить MDMA (МДМА)? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоит MDMA (МДМА)? САЙТ - KOKAIN.VIP


КУПИТЬ НА САЙТЕ MDMA (МДМА) - https://kokain.vip/

ЗАКАЗАТЬ ЧЕРЕЗ ТЕЛЕГРАММ MDMA (МДМА)- https://kokain.vip/

ДОСТАВКА В РУКИ MDMA (МДМА) - https://kokain.vip/

ЗАКЛАДКА ОНЛАЙН MDMA (МДМА) - https://kokain.vip/

ССЫЛКА В ТЕЛЕГРАММ MDMA (МДМА) - https://kokain.vip/
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Теги поисковых слов для запроса "MDMA (МДМА) в Москве"
Где Купить MDMA (МДМА) в Москве? Как Купить закладку MDMA (МДМА) в Москве? Цена на MDMA (МДМА) в Москве? Купить MDMA (МДМА) с Доставкой в руки в Москве?
Сколько Стоит MDMA (МДМА) в Москве? Почему так просто Купить MDMA (МДМА) закладкой в Москве? Гарантия на MDMA (МДМА) в Москве? Купить MDMA (МДМА) с Гарантией?
Круглосуточные магазины MDMA (МДМА) в Москве? Оптовые и Розничные продажи MDMA (МДМА) в Москве? Купить MDMA (МДМА) в Москве через Телеграмм?
Купить MDMA (МДМА) в Москве по скидке и хорошей цене? Купить MDMA (МДМА) в Москве через свой телефон или ноутбук можно легко?
Как купить MDMA (МДМА) в Москве если нет очень много денег и нужно угостить девушку? С кем можно разделить грамм MDMA (МДМА) в Москве?
Не плохой или хороший MDMA (МДМА) можно Купить в Москве на своей улице закладкой? Девушка угостила меня Хорошим MDMA (МДМА) в Москве из магазина?
Мои друзья любят употреблять MDMA (МДМА) в Москве днем вечером и ночью и потом не спят целые сутки под MDMA (МДМА) в Москве?
MDMA (МДМА) в Москве можно заказать с доставкой в руки через хорошего курьера прямо в теллеграмм и его привезут в руки без палева в Москве?
Мой MDMA (МДМА) в Москве можно на выставке показывать потому что такой MDMA (МДМА) в Москве никто и никогда не виде подобного качества тут просто нет?
Как хороший MDMA (МДМА) в Москве качественный провозят через границу из других стран чтоб люди радовались качеству MDMA (МДМА) в Москве?
Как ведут себя люди когда употребляют хороший качественный MDMA (МДМА) в Москве чтоб не спалиться в черных очках, которые цветом как MDMA (МДМА) в Москве?
Могут ли принять мусора за MDMA (МДМА) в Москве если узнают что ты берешь его анонимно на сайте с гарантией который много лет продает MDMA (МДМА) в Москве?
Все люди по разному реагируют и задают себе вопрос, на который уже есть давно ответ - Как же купить MDMA (МДМА) в Москве если хочеться качественного MDMA (МДМА)?

Дополнительные теги - Купить Шишки в Москве, Купить экстази в Москве , Купить гашиш в Москве, Купить мефедрон в Москве, Купить экстази в Москве, Купить МДМА в Москве,
Купить лсд в Москве, Купить Амфетамин в Москве, Купить скорость альфа ПВП в Москве, Купить гидропонику в Москве, Купить метамфетамин в Москве, Купить эйфоретики в Москве,
Купить закладки в Москве, Купить ШИШКИ закладкой в Москве , Купить Стимуляторы в Москве, Купить Галлюцыногены в Москве, Купить Наркотики закладкой в Москве. Тег окончен

https://clck.ru/34acZr

Irinahix,19. 9. 2023 7:45

https://clck.ru/34aceM

https://clck.ru/34acYe

Lucillesef,4. 9. 2023 6:46

https://clck.ru/34acZr

Złącz bierności w pełnej polsce pośpiesznie dodatkowo fachowo

AlbertEndow,4. 9. 2023 6:07

Zgromadź bierności w wszelkiej polsce raźno tudzież fachowo

Egzystujemy renomą, która nawiguje skojarz nieruchomości nadto gotówkę – w wszelkim świecie. Majętności jakie nabywamy osłaniają pokoje również utrzymania, samorządnie z światka jurystycznego natomiast technicznego. Znanym nabywcom przekazujemy wskazówkę w wygaszaniu defektów nieoficjalnych, jakże natomiast rzeczonych, jakie komunikatywnie unieruchomione są spośród prawowitą posesją. Tworzymy wtedy za pokojówką pośpiesznego skupu parcele za mamonę – krzew sumptów, najmując skazę o handlu nawet w rozwoju 24 epok.

Obchodzą nas tereny lukratywne, pałace oraz skoncentruj schronień zadłużonych, ze służebnością, z dożywociem, do remontu, po płomieniu, wcięte dodatkowo spośród przeciwnymi wywiadami jakie podobno mieć parcela.

Wnikamy polskich odbiorców. Wiemy spośród iloma przyjaźniami musi zmagać się sprzedawca. Egzystujemy uznania, że odlotowo uwierzyć wyjadaczom. Ciż nie umiemy wszelakiego, stąd wypracowujemy z kancelariami oficjalnymi także wieloma nieznajomymi chłopami, jacy są koneserami w tutejszej dziedzinie. Akceptuje nam aktualne na skuteczne zgłębianie defektów z nieruchomościami także ekspersowy skup.

Jak mówili zaraz rano (przecież należałoby wskrzesić o ostatnim nieustannie szturchaniec) – aktualne na nas odpoczywają skończone nakłady, jakie zastygają się ze transakcją dodatkowo zakupem majętności. Staruszki osoba, że gwoli polskich osobników sprzedaż goszczenia obecne możliwe najważniejsza konwencja w przebywaniu (oczywiście niby u dominacje najemników). Stąd jesteśmy spośród Tobą przez kompletny tok odsprzedaży, i suma jaką jesteśmy w stopniu podpowiedzieć jest wielkością netto, jaka dochodzisz do dłoni akceptuj na konto w bytności urzędnika.

czytaj wiecej
https://premium-nieruchomosci.pl/skup-nieruchomosci-lubartow/

Best online game

CsskarpNot,22. 8. 2023 14:48

Conter Strike Source v34
46.174.50.178:55555 - Counter-Strike: Source best server
https://vk.com/titan_css_v34

Отлично

Robertsja,21. 8. 2023 4:06

Потому что администратор этого веб-сайта работает, нет неуверенности очень скоро он будет известным благодаря своему качественному содержанию.

Предлагаю также ознакомиться с моей страничкой о продвижении сайтов
в интернете и привлечению посетителей

https://baoly.ru/24
https://baoly.ru/54
https://baoly.ru/463676478


@ddf

google yandex go

IAzok,17. 8. 2023 14:56

https://admiralx-people.ru

Как Купить Альфа ПВП? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоит Альфа ПВП? САЙТ - KOKAIN.VIP

Lowellerevert,15. 8. 2023 4:55

Как Купить Альфа ПВП? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоит Альфа ПВП? САЙТ - KOKAIN.VIP


КУПИТЬ НА САЙТЕ - https://kokain.vip/

ЗАКАЗАТЬ ЧЕРЕЗ ТЕЛЕГРАММ- https://kokain.vip/

ДОСТАВКА В РУКИ - https://kokain.vip/

ЗАКЛАДКА ОНЛАЙН - https://kokain.vip/

ССЫЛКА В ТЕЛЕГРАММ - https://kokain.vip/
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Теги поисковых слов для запроса "Альфа ПВП в Москве"
Где Купить Альфа ПВП в Москве? Как Купить закладку Альфа ПВП в Москве? Цена на Альфа ПВП в Москве? Купить Альфа ПВП с Доставкой в руки в Москве?
Сколько Стоит Альфа ПВП в Москве? Почему так просто Купить Альфа ПВП закладкой в Москве? Гарантия на Альфа ПВП в Москве? Купить Альфа ПВП с Гарантией?
Круглосуточные магазины Альфа ПВП в Москве? Оптовые и Розничные продажи Альфа ПВП в Москве? Купить Альфа ПВП в Москве через Телеграмм?
Купить Альфа ПВП в Москве по скидке и хорошей цене? Купить Альфа ПВП в Москве через свой телефон или ноутбук можно легко?
Как купить Альфа ПВП в Москве если нет очень много денег и нужно угостить девушку? С кем можно разделить грамм Альфа ПВП в Москве?
Не плохой или хороший Альфа ПВП можно Купить в Москве на своей улице закладкой? Девушка угостила меня Хорошим Альфа ПВП в Москве из магазина?
Мои друзья любят употреблять Альфа ПВП в Москве днем вечером и ночью и потом не спят целые сутки под Альфа ПВП в Москве?
Альфа ПВП в Москве можно заказать с доставкой в руки через хорошего курьера прямо в теллеграмм и его привезут в руки без палева в Москве?
Мой Альфа ПВП в Москве можно на выставке показывать потому что такой Альфа ПВП в Москве никто и никогда не виде подобного качества тут просто нет?
Как хороший Альфа ПВП в Москве качественный провозят через границу из других стран чтоб люди радовались качеству Альфа ПВП в Москве?
Как ведут себя люди когда употребляют хороший качественный Альфа ПВП в Москве чтоб не спалиться в черных очках, которые цветом как Альфа ПВП в Москве?
Могут ли принять мусора за Альфа ПВП в Москве если узнают что ты берешь его анонимно на сайте с гарантией который много лет продает Альфа ПВП в Москве?
Все люди по разному реагируют и задают себе вопрос, на который уже есть давно ответ - Как же купить Альфа ПВП в Москве если хочеться качественного Альфа ПВП?

Дополнительные теги - Купить Шишки в Москве, Купить экстази в Москве , Купить гашиш в Москве, Купить мефедрон в Москве, Купить экстази в Москве, Купить МДМА в Москве,
Купить лсд в Москве, Купить Амфетамин в Москве, Купить скорость альфа ПВП в Москве, Купить гидропонику в Москве, Купить метамфетамин в Москве, Купить эйфоретики в Москве,
Купить закладки в Москве, Купить ШИШКИ закладкой в Москве , Купить Стимуляторы в Москве, Купить Галлюцыногены в Москве, Купить Наркотики закладкой в Москве. Тег окончен

Как Купить Гашиш ? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоят Гашиш ? САЙТ - KOKAIN.VIP

FrancesaPlait,15. 8. 2023 4:44

Как Купить Гашиш ? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоят Гашиш ? САЙТ - KOKAIN.VIP


КУПИТЬ НА САЙТЕ - https://kokain.vip/

ЗАКАЗАТЬ ЧЕРЕЗ ТЕЛЕГРАММ- https://kokain.vip/

ДОСТАВКА В РУКИ - https://kokain.vip/

ЗАКЛАДКА ОНЛАЙН - https://kokain.vip/

ССЫЛКА В ТЕЛЕГРАММ - https://kokain.vip/
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Теги поисковых слов для запроса "Гашиш в Москве"
Где Купить Гашиш в Москве? Как Купить закладку Гашиш в Москве? Цена на Гашиш в Москве? Купить Гашиш с Доставкой в руки в Москве?
Сколько Стоит Гашиш в Москве? Почему так просто Купить Гашиш закладкой в Москве? Гарантия на Гашиш в Москве? Купить Гашиш с Гарантией?
Круглосуточные магазины Гашиш в Москве? Оптовые и Розничные продажи Гашиш в Москве? Купить Гашиш в Москве через Телеграмм?
Купить Гашиш в Москве по скидке и хорошей цене? Купить Гашиш в Москве через свой телефон или ноутбук можно легко?
Как купить Гашиш в Москве если нет очень много денег и нужно угостить девушку? С кем можно разделить грамм Гашиш в Москве?
Не плохой или хороший Гашиш можно Купить в Москве на своей улице закладкой? Девушка угостила меня Хорошим Гашиш в Москве из магазина?
Мои друзья любят употреблять Гашиш в Москве днем вечером и ночью и потом не спят целые сутки под Гашиш в Москве?
Гашиш в Москве можно заказать с доставкой в руки через хорошего курьера прямо в теллеграмм и его привезут в руки без палева в Москве?
Мой Гашиш в Москве можно на выставке показывать потому что такой Гашиш в Москве никто и никогда не виде подобного качества тут просто нет?
Как хороший Гашиш в Москве качественный провозят через границу из других стран чтоб люди радовались качеству Гашиш в Москве?
Как ведут себя люди когда употребляют хороший качественный Гашиш в Москве чтоб не спалиться в черных очках, которые цветом как Гашиш в Москве?
Могут ли принять мусора за Гашиш в Москве если узнают что ты берешь его анонимно на сайте с гарантией который много лет продает Гашиш в Москве?
Все люди по разному реагируют и задают себе вопрос, на который уже есть давно ответ - Как же купить Гашиш в Москве если хочеться качественного Гашиш?

Дополнительные теги - Купить Шишки в Москве, Купить экстази в Москве , Купить гашиш в Москве, Купить мефедрон в Москве, Купить экстази в Москве, Купить МДМА в Москве,
Купить лсд в Москве, Купить Амфетамин в Москве, Купить скорость альфа ПВП в Москве, Купить гидропонику в Москве, Купить метамфетамин в Москве, Купить эйфоретики в Москве,
Купить закладки в Москве, Купить ШИШКИ закладкой в Москве , Купить Стимуляторы в Москве, Купить Галлюцыногены в Москве, Купить Наркотики закладкой в Москве. Тег окончен

Как Купить Мефедрон? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоит Мефедрон? САЙТ - KOKAIN.VIP

Williamstix,15. 8. 2023 3:31

Как Купить Мефедрон? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоит Мефедрон? САЙТ - KOKAIN.VIP


КУПИТЬ МЕФЕДРОН НА САЙТЕ - https://kokain.vip/

ЗАКАЗАТЬ ЧЕРЕЗ ТЕЛЕГРАММ- https://kokain.vip/

ДОСТАВКА МЕФЕДРОНА В РУКИ - https://kokain.vip/

ЗАКЛАДКА МЕФЕДРОНА ОНЛАЙН - https://kokain.vip/

ССЫЛКА В ТЕЛЕГРАММ - https://kokain.vip/
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Теги поисковых слов для запроса "Мефедрон в Москве"
Где Купить Мефедрон в Москве? Как Купить закладку Мефедрона в Москве? Цена на Мефедрон в Москве? Купить Мефедрон с Доставкой в руки в Москве?
Сколько Стоит Мефедрон в Москве? Почему так просто Купить Мефедрон закладкой в Москве? Гарантия на Мефедрон в Москве? Купить Мефедрон с Гарантией?
Круглосуточные магазины Мефедрона в Москве? Оптовые и Розничные продажи Мефедрона в Москве? Купить Мефедрон в Москве через Телеграмм? Лучший Мефедрон Купить?
Купить Мефедрон в Москве по скидке и хорошей цене? Купить Мефедрон в Москве через свой телефон или ноутбук можно легко? Сколько где Мефедрона стоит цена?
Как купить Мефедрон в Москве если нет очень много денег и нужно угостить девушку? С кем можно разделить грамм Мефедрон в Москве?
Не плохой или хороший Мефедрон можно Купить в Москве на своей улице закладкой? Девушка угостила меня Хорошим Мефедроном в Москве из магазина?
Мои друзья любят употреблять Мефедрон в Москве днем вечером и ночью и потом не спят целые сутки под Мефедрон в Москве? Мой любимый Мефедрон на планете купить?
Мефедрон в Москве можно заказать с доставкой в руки через хорошего курьера прямо в теллеграмм и его привезут в руки без палева в Москве?
Мой Мефедрон в Москве можно на выставке показывать потому что такой Мефедрон в Москве никто и никогда не виде подобного качества тут просто нет?
Как хороший Мефедрон в Москве качественный провозят через границу из других стран чтоб люди радовались качеству Мефедрон в Москве? Очень купить Мефедрон советовали!
Как ведут себя люди когда употребляют хороший качественный Мефедрон в Москве чтоб не спалиться в черных очках, которые цветом как Мефедрон в Москве?
Могут ли принять мусора за Мефедрон в Москве если узнают что ты берешь его анонимно на сайте с гарантией который много лет продает Мефедрон в Москве?
Все люди по разному реагируют и задают себе вопрос, на который уже есть давно ответ - Как же купить Мефедрон в Москве если хочеться качественного Мефедрона?

Дополнительные теги - Купить Шишки в Москве, Купить экстази в Москве , Купить гашиш в Москве, Купить мефедрон в Москве, Купить экстази в Москве, Купить МДМА в Москве,
Купить лсд в Москве, Купить Амфетамин в Москве, Купить скорость альфа ПВП в Москве, Купить гидропонику в Москве, Купить метамфетамин в Москве, Купить эйфоретики в Москве,
Купить закладки в Москве, Купить ШИШКИ закладкой в Москве , Купить Стимуляторы в Москве, Купить Галлюцыногены в Москве, Купить Наркотики закладкой в Москве. Тег окончен

Как Купить Кокаин? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоит Кокаин? САЙТ - KOKAIN.VIP

PatrickaStili,15. 8. 2023 2:28

Как Купить Кокаин? САЙТ - KOKAIN.VIP Сколько стоит Кокаин? САЙТ - KOKAIN.VIP


КУПИТЬ КОКАИН НА САЙТЕ - https://kokain.vip/

ЗАКАЗАТЬ КОКАИН ЧЕРЕЗ ТЕЛЕГРАММ- https://kokain.vip/

ДОСТАВКА КОКАИН В РУКИ - https://kokain.vip/

ЗАКЛАДКА КОКАИНА ОНЛАЙН - https://kokain.vip/

ССЫЛКА В ТЕЛЕГРАММ - https://kokain.vip/
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Теги поисковых слов для запроса "Кокаин в Москве"
Где Купить Кокаин в Москве? Как Купить закладку Кокаин в Москве? Цена на Кокаин в Москве? Купить Кокаин с Доставкой в руки в Москве?
Сколько Стоит Кокаин в Москве? Почему так просто Купить Кокаин закладкой в Москве? Гарантия на Кокаин в Москве? Купить Кокаин с Гарантией?
Круглосуточные магазины Кокаина в Москве? Оптовые и Розничные продажи Кокаина в Москве? Купить Кокаин в Москве через Телеграмм?
Купить Кокаин в Москве по скидке и хорошей цене? Купить Кокаин в Москве через свой телефон или ноутбук можно легко? Купить Кокаина гидрохлорид!
Как купить Кокаин в Москве если нет очень много денег и нужно угостить девушку? С кем можно разделить грамм Кокаина в Москве?
Не плохой или хороший Кокаин можно Купить в Москве на своей улице закладкой? Девушка угостила меня Хорошим Кокаином в Москве из магазина?
Мои друзья любят употреблять Кокаин в Москве днем вечером и ночью и потом не спят целые сутки под Кокаином в Москве? Самый чистый Кокаин в Москве Купить!
Кокаин в Москве можно заказать с доставкой в руки через хорошего курьера прямо в теллеграмм и его привезут в руки без палева в Москве?
Мой Кокаин в Москве можно на выставке показывать потому что такой Кокаин в Москве никто и никогда не виде подобного качества тут просто нет?
Как хороший Кокаин в Москве качественный провозят через границу из других стран чтоб люди радовались качеству Кокаина в Москве? Лучший Кокаин в Москве Купить цена!
Как ведут себя люди когда употребляют хороший качественный Кокаин в Москве чтоб не спалиться в черных очках, которые цветом как Кокаин в Москве?
Могут ли принять мусора за Кокаин в Москве если узнают что ты берешь его анонимно на сайте с гарантией который много лет продает Кокаин в Москве?
Все люди по разному реагируют и задают себе вопрос, на который уже есть давно ответ - Как же купить Кокаин в Москве если хочеться качественного Кокаина?

Дополнительные теги - Купить Шишки в Москве, Купить экстази в Москве , Купить гашиш в Москве, Купить мефедрон в Москве, Купить экстази в Москве, Купить МДМА в Москве,
Купить лсд в Москве, Купить Амфетамин в Москве, Купить скорость альфа ПВП в Москве, Купить гидропонику в Москве, Купить метамфетамин в Москве, Купить эйфоретики в Москве,
Купить закладки в Москве, Купить ШИШКИ закладкой в Москве , Купить Стимуляторы в Москве, Купить Галлюцыногены в Москве, Купить Наркотики закладкой в Москве. Тег окончен

google yandex go

IAzok,7. 8. 2023 13:06

https://eldorado-casino546.ru

О компании Официальное название: Esperio

Darrenguirl,6. 8. 2023 23:47

О компании
Официальное название: Esperio;
Сайт:
Адрес, контакты: First St. Vincent Bank Ltd Building, James Street, Kingstown, Сент-Винсент и Гренадины;
Лицензия: нет;
Как давно на рынке: с 2021;
Услуги: трейдинг;
Условия: леверидж до 1:1000, нет ограничений по минимальному депозиту;
Торговый терминал: MetaTrader 4/5;
Активы: контракты на разницу цен.
Самые свежие отзывы о Esperio со всего интернета
Несмотря на почти что вдохновляющее название, брокер не особо смог заслужить похвалу от трейдеров, особенно российских. Впрочем, судя по официальному сайту, именно на них он и ориентируется.

Итак, автор с ником MEMFIS1990 уверяет, что никому не удастся заработать с этим брокером. Согласно его комментарию, Esperio просто не выводит деньги. Мужчина уверяет, что все положительные отзывы на официальном сайте компании — фейковые. Он советует трейдерам работать только с проверенными брокерами, а не ноунеймами.

Следующий автор с ником Raspop нашел только один положительный момент у этого брокера. В отзыве он упоминает, что Esperio не скрывает отрицательной доходности по своим портфелям. В остальном мужчина тоже не советует связываться с этой компанией. Как минимум, потому что она мало кому известна и не регулируется авторитетными надзорными органами.

Не все трейдеры оказали столь осторожными, чтобы не торговать с Esperio. Автор следующего отзыва потерял 2 тысячи долларов на этой платформе. Он пополнял счет через систему WebMoney. К сожалению, обращение к юристам не решило вопрос, процедура чарджбэка в этом случае оказалась недоступной. Клиенту пришлось смириться с потерей, так как все его обращения Esperio все равно проигнорировал.

Еще одна девушка вообще описывает в отзыве порядок работы Esperio. Александра утверждает, что представители компании ищут потенциальных клиентов в социальных сетях. Изначально будущим жертвам предлагают работу, а именно, простое заполнение Excel таблиц. Потом их уговаривают приобрести курс обучения не менее чем за 50 тысяч рублей, и, наконец, самим начать торговлю на платформе Esperio. Естественно, все заканчивается сразу после пополнения. Аналитики, советующие открывать сделки, скорее рано, чем поздно, загоняют депозит трейдера в ноль.

Подтверждает слова Александры Виктория. Она называет Esperio самым ужасным местом работы. Девушка пишет в отзыве, что после месяца оплачиваемой стажировки ей, в конце концов, ничего не перечислили. Зато она регулярно терпела оскорбления от руководства. Виктория не скрывает, что главной ее обязанностью был холодный обзвон и развод людей на деньги.

Признаки обмана, мошенничества
Когда реальные отзывы настолько отличаются от тех, что брокер размещает на своем официальном сайте, вывод очевиден. Вряд ли перед нами честный и прозрачный посредник. К тому же, мы нашли и другие спорные моменты.

Срок существования проекта
Трейдеров пытаются убедить в том, что Esperio появился в отрасли еще в 2012 году. Это утверждение можно прочесть в коротком описании самой компании, и заметить в футере сайта. Однако ничего общего с реальным положением вещей такие заявления не имеют. В отзывах авторы пишут об отсутствии узнаваемости бренда не просто так. До недавнего времени о таком посреднике никто не знал.

google yandex go

IAzok,6. 8. 2023 15:46

https://pinup-f43.ru

Product Reviews

Product_glml,6. 8. 2023 9:34

Trustworthy Product Reviews From Consumers

google yandex go

IAzok,3. 8. 2023 20:45

https://admiral-x-3ad.ru

From my reckoning

LeotaAntat,3. 8. 2023 1:19


Great blog here! Also your site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

Technology and AI news

Technology_tpSl,2. 8. 2023 13:46

How Machine Learning Is Transforming Industries